prejšnje številke bibliografska kazala cenik kako naročiti navodila avtorjem impresum


KNJIŽNIČARSKE NOVICE 10 2009

Uvodnik
Mag. Mateja Ločniškar Filder, Martina Rozman Salobir, mag. Mojiceja Podgoršek, mag. Majda Steinbuch, mag. Marjeta Oven, Maja Razboršek, Joži Ahačič, Avguština Grobin, Anka Sollner Perdih, Tatjana Gornik Baraga..

 

Koledar prihajajočih srečanj
Moskva, Rusija, 13th International Conference and Exhibition Information Technologies, Computer Systems and Publications for Libraries (LIBCOM-2009), Coimbra, Portugalska, 4. Encontro Iberico EDIBCIC 2009..

     

Iskanje gradiva po kodah
Uporabnica vzajemnega kataloga nam je postavila vprašanje, kako iskati pravljice in zakaj so nekatere od njih opredeljene kot slikanice. Računalniški javno dostopni katalog COBISS/OPAC žal kaže le del..

 

Slovenska knjižnica 2.0
Tokrat se bomo zopet na hitro vrnili k spletu in knjižnici 2.0, saj želimo pogledati, kako se je nekaj let po začetku 2.0 »gibanja« koncept udomačil v slovenskih knjižnicah. O spletu in knjižnici 2.0 pravzaprav govorimo..

     

Knjižnica – igrišče znanja in zabave
V Novem mestu je 24. in 25. septembra 2009 potekalo že 5. strokovno srečanje z mednarodno udeležbo »Knjižnica - igrišče znanja in zabave«. Srečanje je na našem območju edinstveno predvsem zaradi dolgoletnega.. 

 

Predstavitev letošnje dejavnosti Ifline..
V prejšnji številki Knjižničarskih novic (št. 9) so bili o letošnji konferenci Mednarodne zveze bibliotekarskih društev in ustanov (IFLA) objavljeni že trije prispevki, ki prikazujejo različne perspektive tega.. 

     

Učbenik o razvoju knjižničarske in..
Pred nami je ena zadnjih izdaj izpod okrilja Mednarodne zveze knjižničarskih društev in ustanov (IFLA). Gre za zajetno delo z naslovom Global library and information science in v podnaslovu nosi opis..

 

Smernice za izvajanje knjižnične..
Center za razvoj knjižnic pri Narodni in univerzitetni knjižnici je izdal Smernice za izvajanje knjižnične dejavnosti splošnih in šolskih knjižnic ob skupni uporabi virov. Pripravili so jih avtorji..

     

'Bukvopedija' v Koroški osrednji knjižnici
V Kuharjevi dvorani Koroške osrednje knjižnice je bila v soboto, 3. oktobra 2009, promocija "Bukvopedije", stipovskega projekta avtorjev Iztoka Lovrića in Cirila Horjaka, ki je izšel v okviru praznovanj ob 60. jubileju..

 

Keramika Sasikale Perumal v MKI
Ob Dnevih evropske kulturne dediščine smo v izolski Mestni knjižnici pripravili več likovnih razstav. Ena od njih je tudi razstava Indijke Sasikale Perumal, ki z možem - ameriškim pisateljem in dvema otrokoma..

     

Mestna knjižnica Ljubljana v vesolju..
Tudi v letošnjem začetku študijskega leta, med 13. in 15. oktobrom letos, se je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani že tradicionalno odvijal sejem, namenjen študentom. Na letošnji 10. Študentski..

 

Razstava Podoba vsebine in predstavitev..
Koroška osrednja knjižnica dr. Franca Sušnika je letošnje leto ponovno sodelovala pri projektu Dnevi evropske kulturne dediščine in z regijsko koordinacijo STINIUS, Stičišče inovativnosti in ustvarjalnosti na Koroškem..

     

Prejemniki stanovskih nagrad na..
Nagrade Kalanovega sklada prejmejo slovenski knjižničarski delavci za pisna strokovna ali znanstvena dela, ki pomembno prispevajo k oblikovanju teorije bibliotekarstva in informacijske znanosti ter k praksi..

  Seznam novosti v ICB v NUKu
Najava: praznovanje dneva slovenskih splošnih knjižnic

Kratke novičke

Oglasi
     
 upor.ime
 geslo
 kaj je rss?

KAZALO RUBRIK

- Vsebinska obdelava
   knjižničnega gradiva
- [sic] : utrinki z
  raziskovalnih čajank
- Povabilo k branju
- Anno
- ostali prispevki

NOVIČKE
Državni zbor je na 10. seji dne 20. 10. 2009 sprejel Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o obveznem izvodu publikacij (ZOIPub-A)